Something went wrong. Please try again later...

Closer ™ - novi standard u borbi s lisnim ušima


 

Profitabilnost i zadovoljavanje sve strožih ekološki normi  postaje sve veći problem kod današnjih poljoprivrednih proizvođača, a posebice kod proizvođača voća i povrća. Još kad se k tome spoje i ovi sve češći negativni klimatski uvjeti, ispadne da je proizvodnja u potpunosti neizvjesna i ekonomski ne isplativa. No razvojne tehnologije i praćenje problema na terenu, a čime se odlikuje kompanija Corteva Agriscience™ ipak osiguravaju proizvođače da se i dalje bave poljoprivrednom proizvodnjom te si osiguravaju egzistenciju.

Sve zahtjevniji ekološko-toksikološki uvjeti rezultirali su stvaranjem novog insekticida pod trgovačkim nazivom Closer ™ koji sadrži novu kemijsku aktivnu tvar sulfoksaflor. Novi insekticid odlikuje veoma brz knockdown efekt, a djeluje kontaktno i želučano sa sistemičnom i translaminarnom aktivnosti. Nakon sušenja depozita na lisnoj masi insekticid nije štetan za naše korisne insekte (oprašivače), pa je iz tog razloga veoma prihvatljiv u integriranoj proizvodnji s veoma dobrom antirezistentnom strategijom. Prednost novog insekticida je i u tome da ga kiša nakon sat vremena iza aplikacije ne može isprati, ali se i vrlo brzo u prirodi razgrađuje. Svakako treba još jednom spomenuti da je insekticid Closer ™ jedinstven po svom načinu djelovanja, učinkovitosti na veliki broja štetnika, te da je riječ o insekticidu s vrlo malom karencom - sigurnost kako za korisnika/operatera, tako i za konzumenta hrane

Novi insekticid Closer ™ je u RH registriran u mnogim voćnim proizvodnim kulturama (jabuka, kruška, breskva, trešnja, višnja i agrumima) za suzbijanje: krvave uši, jabučne pepeljaste uši, zelene breskvine uši, trešnjina uš, kalifornijske štitaste uši, dudove štitaste uši, žute narančine štitasta uši te narančin trnoviti štitasti moljac, ali i u povrtnim kulturama kao što su: krumpir, rajčica, paprika, patlidžan, krastavci, dinja, lubenica, tikva, špinat, salata, kupus, cvjetača, brokula te cvijeću i ukrasnom bilju za suzbijanje salatne lisne uš, zelene breskvina uš, pamukova lisne uši, crna bobove uš, ružina lisna uš i dr.

Pouzdan i ekološki prihvatljiv insekticid za veliki broj lisni uši u voćarsko – povrtlarskoj proizvodnji je ujedno garancija plasmana i profitabilnosti proizvodnje.

Za više informacija možete se obratiti kontakt osobi Zlatko Šefer, zlatko.sefer@corteva.com, mobitel: +385 99 537 9887 ili pogledati u katalogu na stranici 28.