Uvjeti korištenja

Something went wrong. Please try again later...

Revidirano 23. kolovoza, 2019.

Dobro došli. Corteva Agriscience™ („Corteva”, „tvrtka”, „mi” ili „nas”) nudi vam pristup ovom web-mjestu pod sljedećim uvjetima i odredbama („Uvjeti”). Pristupom bilo kojem web-mjestu putem autorizirane veze ili korištenjem takvog web mjesta („web-mjesto”), registriranjem računa te pristupom sadržaju, informacijama, proizvodima, uslugama, značajkama ili resursima dostupnim ili omogućenim na web-mjestu ili uporabom istih (zajedno s web-mjestom, „Usluge”), pristajete na ove Uvjete. Ovi Uvjeti su pravni sporazum s vama.  Ako se ne slažete s bilo kojim od Uvjeta, ne koristite se Uslugama.

Revidirani uvjeti korištenja

Corteva Agriscience™ može promijeniti ove Uvjete u bilo kojem trenutku bez ranije obavijesti ažuriranjem ove objave. Daljnja uporaba Usluga nakon što se takve izmjene primijene smatrat će se vašim prihvaćanjem tih izmijenjenih Uvjeta.

Privatnost

Corteva Agriscience™ predana je zaštiti privatnosti osobnih podataka.  U mjeri u kojoj Corteva prikuplja vaše osobne podatke putem usluga, naše je korištenje tih podataka podložno Pravilima zaštite privatnosti tvrtke Corteva koja se mogu pronaći ovdje: IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI.

Dodatni uvjeti i uvjeti trećih strana

Vaše korištenje usluga podložno je i dodatnim uvjetima, odredbama i pravilima koja zasebno objavljujemo u Uslugama („Dodatni uvjeti”), a koji su referencom uključeni u ovaj sporazum.  Neke značajke i alati kojima se može pristupiti putem Usluga pružaju davatelji usluga treće strane u skladu s vlastitim odvojenim uvjetima pružanja usluga („Uvjeti trećih strana”) koji se razlikuju od naših.  Pažljivo pregledajte Uvjete trećih strana prije korištenja tih značajki i alata.  Korištenjem značajki i alata trećih strana pristajete na to da vašim odnosom s pružateljima usluga trećih strana upravljaju primjenjivi Uvjeti trećih strana.

Korisnička imena, lozinke i računi

Prilikom registracije računa za Usluge („Račun"), pristajete navesti samo stvarne, točne, ažurne i potpune informacije tražene u obrascu za registraciju ("Podaci za registraciju") te pravovremeno ažurirati Podatke za registraciju ako se promijene ili ako saznate da su podaci netočni ili nepotpuni. Izjavljujete da vam niti jedan primjenjivi zakon ne zabranjuje uporabu Usluga te da ćete biti odgovorni za sve aktivnosti koje se dogode na vašem Računu. Pristajete nadzirati svoj Račun kako biste spriječili njegovo korištenje od strane maloljetnika ili drugih neautoriziranih korisnika, a pristajete i ne dijeliti svoje korisničko ime i lozinku ni sa kime. Nadalje, pristajete odmah obavijestiti Corteva Agriscience™ o neautorizoranom korištenju vaše lozinke i bilo kojem drugom kršenju sigurnosti vašeg Računa te izaći iz Računa na kraju svake sesije. Pristajete ne koristiti lažni identitet ili pseudonim za stvaranje Računa te ne stvarati Račun ako vam je zabranjeno korištenje bilo koje od Usluga. Nadalje pristajete ne održavati više od jednog Računa za istu uslugu Corteva u bilo kojem trenutku. Corteva Agriscience™ zadržava pravo ukloniti ili vratiti korisničko ime u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga. Potvrđujete i pristajete da niste vlasnik te da ne polažete druge interese posjedovanja i raspolaganja svojim Računom te da sva prava na vaš Račun posjeduje Corteva Agriscience™, te su ona osigurana u to ime.

Ograničenje uporabe

Prava koja su vam pružena u ovim Uvjetima podložna su sljedećim ograničenjima: (a) nećete licencirati, prodavati, iznajmljivati, posuđivati, prenositi, dodjeljivati, reproducirati, distribuirati, hostirati ili na drugi način komercijalno koristiti Usluge niti bilo koji dio usluga; (b) nećete koristiti okvire niti tehnike uokvirivanja bilo kojeg zaštitnog znaka, logotipa niti usluga (uključujući slike, tekst, raspored stranice i obrasce) tvrtke Corteva; (c) nećete koristiti metaoznake niti druge vrste „skrivenog teksta” koristeći naziv ili zaštitne znakove tvrtke Corteva; (d) nećete izmjenjivati, prevoditi, prilagođavati, spajati, izrađivati izvedena djela, rastavljati, dekompilirati, vršiti obrnutu kompilaciju ili obrnuti inženjering bilo koji dio Usluga osim kako su navedena ograničenja zabranjena primjenjivim zakonom; (e) nećete koristiti priručnike ili automatizirani softver, uređaje ili druge postupke (uključujući, bez ograničenja, paukove, robote, strugače, puzače, avatare, alate za dubinsku analizu podataka i slično) radi „struganja” ili preuzimanja podataka s Usluga (osim što operatorima javno dostupnih tražilica dajemo opozivo pravo koristiti paukove radi kopiranja materijala s web-mjesta u svrhu i u mjeri potrebnoj za stvaranje javno dostupnih pretraživih indeksa materijala, ali ne i predmemorije i arhive takvih materijala); (f) nećete pristupiti Uslugama kako biste izradili slična ili konkurentna web-mjesta, aplikacije ili usluge; (g) osim kako je ovdje izričito navedeno, niti jedan dio Usluga ne smije se kopirati, reproducirati, distribuirati, ponovno objavljivati, preuzimati, prikazivati, objavljivati niti prenositi u bilo kojem obliku niti na bilo koji način; (h) nećete uklanjati niti uništavati obavijesti o autorskim pravima ili drugim zaštićenim oznakama sadržanim u Uslugama ili na njima; (i) nećete ometati niti pokušati ometati ispravan rad Usluga niti uporabu Uslugama bilo koji način koji nije izričito dozvoljen ovim Uvjetima; te (j) nećete pokušati nauditi našim Uslugama, uključujući bez ograničenja kršenje ili pokušaj kršenja bilo koje povezane sigurnosne značajke, uvođenje virusa, crva ili sličnih zlonamjernih kodova u usluge, te ometati ili pokušati ometati korištenje Usluga od strane drugih korisnika, glavnih računala ili mreže, uključujući putem preopterećenja, „preplavljivanja”, „slanja neželjene pošte”, „bombardiranje poštom” ili „padom” Usluga. Svaka neautorizirana uporaba Usluga ukida sve licencije koje pruža Corteva sukladno ovom Ugovorom.

Corteva Agriscience™ ne nadzire vaše objave i druge aktivnosti na web-mjestu redovito, ali zadržava pravo to činiti. Ako Corteva Agriscience™ sazna za neodgovarajuće korištenje web-mjesta ili bilo koje od njegovih Usluga, Corteva Agriscience™ će reagirati na način koji, prema vlastitoj diskreciji, smatra odgovarajućim. Priznajete da Corteva Agriscience™ ima pravo tijelima odgovornima za provedbu zakona prijaviti radnje koje se mogu smatrati ilegalnima te sva izvješća koja dobije o takvim radnjama. Ako se to od nas zatraži, u potpunosti ćemo surađivati s tijelima odgovornima za provedbu zakona u svim istragama navodnih ilegalnih aktivnosti na internetu.

Dostupnost usluga

Corteva Agriscience™ ima nekoliko web-mjesta koja nude Usluge za određene regije u svijetu. Usluge koje se nude u jednoj regiji mogu se razlikovati od onih u drugim regijama zbog dostupnosti, lokalnih ili regionalnih zakona, statusa regulativa, dostave i drugih razloga. Corteva Agriscience™ ne daje jamstva niti predstavlja mogućnost da korisnik u jednoj regiji može dobiti Usluge u drugoj regiji, a Corteva Agriscience™ može otkazati korisničku narudžbu ili preusmjeriti korisnika na web-mjesto za tu korisničku regiju ako korisnik pokušava naručiti Usluge koje se nude na web-mjestu u drugoj regiji.

Informacije koje Corteva Agriscience™ objavljuje na web-mjestima mogu sadržavati reference ili unakrsne reference na proizvode, programe i usluge koje nisu najavljene ili dostupne u vašoj regiji. Takve reference ne znače da tvrtka misli najaviti takve proizvode, programe ili usluge u vašoj regiji. Informacije o proizvodima, programima i uslugama koje su vam dostupne zatražite od lokalnog predstavnika tvrtke Corteva Agriscience™.

Veze

Ovo web-mjesto može sadržavati veze na usluge trećih strana, primjerice web-mjesta, aplikacije ili oglasi trećih strana („veze trećih strana”). Ako kliknete na takvu vezu, mi vas nećemo upozoriti da ste napustili web-mjesto.  Corteva Agriscience™ ne upravlja vezama trećih strana i nije odgovorna za njih.  Veze trećih strana pružamo isključivo kao pogodnost te ne pregledavamo, odobravamo, nadziremo, podržavamo, jamčimo niti na bilo koji način zastupamo takve veze niti sadržaje, proizvode ili usluge dostupne putem takvih veza.  Sve veze trećih strana koristite na vlastitu odgovornost.

S web-mjesta trećih strana na web-mjesto Corteva

Ako povezujete jedno ili više web-mjesta, morate to činiti u skladu s primjenjivim zakonima.  Web-mjesto koje sadrži vezu na web-mjesto Corteva:

 • ne smije stvarati okvire ili okruženja s obrubom oko stranica ili materijala na web-mjestu niti koristiti druge tehnike koje na bilo koji način izmjenjuju vizualnu prezentaciju ili izgled sadržaja na web-mjestu;
 • ne smije stvarati usporedbe proizvoda ili usluga tvrtke Corteva Agriscience™ s konkurentskim proizvodima ili uslugama;
 • ne smije umnožavati materijale s tog web-mjesta niti logotipove i zaštitne znakove tvrtke Corteva Agriscience™;
 • ne smije krivo predstavljati odnos s tvrtkom Corteva Agriscience™;
 • ne smije implicirati da Corteva Agriscience™ na bilo koji način odobrava ili podržava stranu koja je stvorila vezu ili web-mjesto, proizvode ili usluge te strane;
 • ne smije predstavljati lažne ili zavaravajuće utiske koji se odnose na tvrtku CortevaAgriscience™ ili na drugi način naštetiti dobrom glasu koji se veže s nazivom i zaštitnim znakovima CortevaAgriscience™;
 • ne smije sadržavati sadržaj koji se može smatrati uvredljivim, prijetećim, uznemiravajućim, vulgarnim ili uvredljivim, pretjerano nasilnim ili sadržaj koji krši ili navodi druge na kršenje primjenjivog zakona; i
 • ne smije sadržavati sadržaj koji se može smatrati opscenim, pornografskim ili seksualno eksplicitnim.

Tvrtka Corteva Agriscience™ može u bilo kojem trenutku, prema vlastitoj diskreciji, povući dozvolu stvarati veze na njezina web-mjesta. U takvim slučajevima, strana koja stvara veze pristaje odmah ukloniti sve veze na web-mjesta.

Odricanje od jamstava i ograničenja odgovornosti

Ovo web-mjesto koristite na vlastitu odgovornost. Ovo web-mjesto može uključivati netočnosti ili pogreške koje mogu utjecati na kvalitetu materijala na web-mjestu. Ti materijali nisu neovisno provjereni niti je tvrtka Corteva Agriscience™ provjerila autentičnost materijala u cijelosti ili djelomično.  Corteva Agriscience™ ne jamči točnost niti ažurnost materijala.  Corteva Agriscience™ ne odgovara za pogreške ili omaške u materijalima, bez obzira na to da li ih pruža tvrtka Corteva Agriscience™ ili treće strane.

WEB-MJESTO VAM SE PRUŽA NA BAZI „KAKVO JEST” I „GDJE JEST”, BEZ BILO KAKVE VRSTE JAMSTVA. CORTEVA AGRISCIENCE™, ZA SEBE I TREĆE STRANE KOJE PRUŽAJU MATERIJALE, USLUGE ILI SADRŽAJE NA OVOM WEB-MJESTU, NE PREDSTAVLJA NITI DAJE JAMSTVA U VEZI S WEB-MJESTOM, UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA KVALITETU, PRIKLADNOST, ISTINITOST NITI POTPUNOST MATERIJALA, INFORMACIJA, PROIZVODA NITI USLUGA SADRŽANIH NA WEB-MJESTU. OVIME SE ODRIČEMO SVIH UVJETA, PREDSTAVLJANJA I JAMSTAVA, IZRIČITIH, IMPLICITNIH, ZAKONSKIH ILI DRUGIH, UKLJUČUJUĆI IMPLICITNA JAMSTVA TRŽIŠNOG POTENCIJALA, PRIKLADNOSTI ZA ODREĐENU SVRHU I NEKRŠENJA PRAVA TREĆIH STRANA. CORTEVA AGRISCIENCE™  NEĆE BITI ODGOVORNA VAMA ILI TREĆIM STRANAMA ZA NAKNADU ŠTETE BILO KOJE VRSTE, UKLJUČUJUĆI BEZ OGRANIČENJA IZRAVNU, NEIZRAVNU, SLUČAJNU, POSEBNU, POSLJEDIČNU I KAZNENU NAKNADU ŠTETE, KOJA PROLAZI IZ ILI JE POVEZANA S USLUGAMA, UKLJUČUJUĆI (BEZ OGRANIČENJA) VAŠU UPORABU OVOG WEB-MJESTA ILI NEMOGUĆNOST KORIŠTENJA WEB-MJESTA ČAK I AKO JE TVRTKA CORTEVA AGRISCIENCE™  RANIJE UPOZORENA NA MOGUĆNOST TAKVIH ODŠTETA.

Iznimka za građane EU-a: AKO STE STANOVNIK EUROPSKE UNIJE, CORTEVA AGRISCIENCE™ NE ISKLJUČUJE NITI OGRANIČAVA SVOJU ODGOVORNOST ZA SMRT ILI OSOBNE OZLJEDE UZROKOVANE NEMAROM.

Lokalni zakoni; upravljanje izvozom

Corteva Agriscience™ upravlja ovim web-mjestom i radi na njemu iz Sjedinjenih Američkih Država. Materijali i Usluge na ovom web-mjestu podložni su u svim pogledima zakonima i regulativama Sjedinjenih Američkih Država te će s vremena na vrijeme regulirati licence i dostavu tehnologije i proizvoda u inozemstvo, uključujući regulative za kontrolu izvoza SAD-a (Export Control Regulations), te sve naknadne zakone i regulative koje izdaje Ministarstvo gospodarstva (Department of Commerce), Administracija za međunarodnu trgovinu (International Trade Administration) ili Ured za licenciranje izvoza (Office of Export Licensing) SAD-a. Uporaba takvih materijala koja nije u skladu sa zakonima SAD-a je zabranjena. Materijali i informacije dobivene korištenjem web-mjesta ne smiju se nabaviti za, slati, prenositi ili ponovno izvoziti, izravno ili neizravno, u zabranjene države ili države za koje vrijedi embargo ili njihove državljane, niti se smiju upotrebljavati za nuklearne aktivnosti, kemijska ili biološka oružja ili izradu projektila, osim u slučaju da je takve aktivnosti odobrila Vlada SAD-a. Strogo ćete se držati svih zakona o izvozu SAD-a i preuzeti svu odgovornost za nabavljanje licenci za izvoz ili ponovni izvoz kada su potrebne.

Ako ovo web-mjesto upotrebljavate izvan Sjedinjenih Američkih Država, također se morate držati primjenjivih lokalnih zakona, uključujući lokalne regulative za uvoz i izvoz.

Spontane ideje i povratne informacije

Kako bi se izbjegli nesporazumi i sporovi koji se mogu pojaviti kada proizvodi, usluge, tehnologije, promocije, marketinške strategije ili sadržaj tvrtke Corteva Agriscience sliči idejama ili prijedlozima koje je tvrtka Corteva dobila, molimo vas da ne šaljete neželjene ideje, radove, materijale, prijedloge, proizvode, poboljšanja proizvoda, marketinške strategije ili nazive proizvoda (sve ranije navedeno se dalje u tekstu naziva „prijave”) tvrtki Corteva Agriscience™.  Ako svejedno odaberete poslati nam svoje prijave, na njih će se primjenjivati sljedeći uvjeti:

 • tvrtka Corteva Agriscience™ i s njome povezana društva neće biti obavezni držati vaše prijave tajnima ili ih primiti na povjerljivoj osnovi;
 • tvrtka Corteva Agriscience™ i s njom povezana društva neće biti obvezni pregledati prijavu niti odgovoriti pošiljatelju te prijave;
 • slanjem prijave tvrtki Corteva Agriscience™ dajete sve prava i interese vezane za prijavu te sva povezana prava na intelektualno vlasništvo, bez kompenzacije za vas;
 • jamčite da ste ovlašteni slati prijave te da prijava ne krši vaše obveze prema sadašnjim ili bivšim poslodavcima ili nekoj drugoj strani.

Međutim, tvrtka Corteva Agriscience želi vaše povratne informacije o postojećim proizvodima i poslovanju.  Kontaktni podaci se mogu pronaći na web-mjestu Kontakt Corteva ili na vezi Obratite nam se na web-mjestu. Komentari koje pošaljete nisu povjerljivi, a tvrtka Corteva Agriscience™ ih može upotrijebiti bez ograničenja.

Alternativno rješavanje sporova

U slučaju spora, strane pristaju, u mjeru u kojoj je to moguće i razumno, suzdržati se od tužbi te prvo istražiti alternativne metode rješavanja sporova kao što su posredovanje i arbitraža, koju provodi Američko arbitražno društvo (American Arbitration Association) u skladu sa svojim Pravilima komercijalne arbitraže (Commercial Arbitration Rules).  Arbitraža će se provoditi mjestu Wilmington, u državi Delaware, a presuda onih koji provode arbitražu može se predati na bilo kojem sudu koji je za to nadležan.  Sporovi koji se odnose na ograničene licence ili su s njima povezani, sporovi povezani s korištenjem Usluga i oni koji se odnose na prava intelektualnog vlasništva te između stranki Corteva, definiranih u nastavku, i korisnika Usluga zbog neplaćanja usluga nisu podložni ovom odjeljku.  Osim ako nije drugačije navedeno u zakonu savezne države, stranke će svoje sporove rješavati na sudu tek nakon što alternativne metode rješavanja sporova ne uspiju u razumnom vremenskom roku.

Primjenjivi zakon i nadležni sud

Osim u slučaju obvezne primjene lokalnog zakona, sve radnje koje se odnose na ove Uvjete regulira zakon savezne države Delaware u Sjedinjenim Američkim Državama, bez obzira na izbor ili sukobe zakonskih propisa bilo koje nadležnosti. Pristajete da sudovi koji se nalaze u saveznoj državi Delaware budu nadležni za rješavanje svih sporova koji proizlaze iz ili se odnose na ove Uvjete i/ili vašu uporabi web-mjesta.

Neautorizorane aktivnosti

Prijave poslane na ovo web-mjesto i neautorizirana uporaba materijala koji se nalaze na ovom web-mjestu mogu kršiti zakone o autorskim pravima, zaštitnim znakovima, privatnosti i publicitetu, određene uredbe o komunikaciji i regulativama te druge primjenjive zakone i regulative. Za svoje radnje i radnje koje druge osobe čine korištenjem vašeg korisničkog imena i/ili lozinke odgovorni ste isključivo vi.

Naknada štete

Pristajete obeštetiti tvrtku Corteva Agriscience™, njezine poslovne partnere, podružnice i povezane tvrtke, urede, menadžere, zaposlenike, agente, predstavnike, partnere i izdavatelje licenci za svaku od njih (zajedno „stranke Corteva”) te ih čuvati od štete nastale gubicima, troškovima, odštetama, odgovornostima i troškovima, uključujući (bez ograničenja) odvjetničke naknade i troškove obrane, koje su nastale u vezi, proizlaze iz ili u svrhu izbjegavanja, zahtjeva ili potraživanja koji se odnose na: (a) vaš sadržaj; (b) vašu zlouporabu Usluga; (c) vaše kršenje ovih Uvjeta; ili (d) kršenje bio kojeg primjenjivog zakona ili regulative ili prava treće strane putem vašeg korištenja web-mjesta ili Usluga ili korištenjem web-mjesta ili Usluga od strane druge osobe koja se koristi vašim korisničkim imenom i/ili lozinkom (uključujući bez ograničenja vaše sudjelovanje u područjima objavljivanja vaših prijava).  Corteva Agriscience™ zadržava pravo o vlastitom trošku preuzeti isključivu obranu i kontrolu nad pitanjima koja su inače podložna obeštećenju s vaše strane, a u slučaju da u potpunosti surađujete s tvrtkom Corteva u postavljanju dostupne obrane. Ova odredba ne zahtjeva da obeštetite neku od stranaka Corteva za nesavjesne trgovačke prakse od strane takve stranke niti za nemar, prijevaru, obmanu, lažna obećanja, krivo predstavljanje ili prešućivanje, potiskivanje ili izostavljanje materijalnih činjenica od strane takve stranke. Prihvaćate da će odredbe ovog odjeljka vrijediti i nakon ukidanja vašeg računa, ovog Ugovora ili vašeg pristupa Uslugama.

Elektroničke komunikacije

Priopćenja između vas i tvrtke Corteva Agriscience™ vrši se elektroničkim putem, bez obzira posjećujete li Usluge ili šaljete poruke e-pošte tvrtki Corteva ili tvrtka Corteva objavljuje obavijesti na Uslugama ili vama šalje poruke e-pošte. U ugovorne svrhe (1) pristajete primati priopćenja od tvrtke Corteva Agriscience™ u elektroničkom obliku; te (2) pristajete da će svi uvjeti i odredbe, sporazumi, obavijesti, odricanja od odgovornosti i druga priopćenja koje vam tvrtka Corteva šalje u elektroničkom obliku, imati jednaku pravnu snagu kao i priopćenja ili dokumenti poslani u „pisanom obliku”."

Cijeli ugovor

Ovaj je Ugovor konačan, potpun i isključiv ugovor strana koji se odnosi na predmet ovog ugovora te nadilazi i spaja sve ranije rasprave između strana koje se odnose na predmet ovog ugovora.