•  22.04.2019.

Izjava o zaštiti privatnosti

Revised 08.05.2019.

Društvo DowDuPont Inc. i njegove podružnice („DowDuPont”) brinu o privatnosti i želimo vas upoznati s našim načinom prikupljanja, upotrebljavanja i otkrivanja vaših podataka . Sve podatke koje podnesete na ovom web-mjestu obradit će društva Dow Chemical Company i E. I. du Pont de Nemours and Company i njihove podružnice, čija su pravila zaštite privatnosti dostupna ovdje: Izjava i pravila o zaštiti privatnosti društva DowIzjava i pravila o zaštiti privatnosti društva DuPont. U tim se izjavama o zaštiti privatnosti opisuju prakse društava Dow i DuPont vezane uz podatke koji se prikupljaju putem web-mjesta ili mobilne aplikacije koji su u vlasništvu i pod nadzorom društava Dow i DuPont, a putem kojih pristupate ovim izjavama o zaštiti privatnosti (zasebno „Web-mjesto” i „Aplikacija”), kao i izvan mreže, kada je obavijest o tome zakonski propisana. Pružanjem osobnih podataka društvima DowDuPont, Dow i DuPont prihvaćate uvjete i odredbe navedene u tim izjavama o zaštiti privatnosti.

Neosobni podaci

„Neosobni podaci” sve su informacije koje ne otkrivaju vaš identitet, primjerice:

  • informacije o internetskom pregledniku;
  • informacije prikupljene putem kolačića, pikselnih oznaka (engl. pixel tag) i drugih tehnologija;
  • demografski podaci i drugi podaci koje navedete;
  • agregirani podaci.

Kako prikupljamo neosobne podatke

Društva DowDuPont, Dow i DuPont i njihovi pružatelji usluga treće strane mogu prikupljati neosobne podatke na različite načine, uključujući sljedeće:

  • Putem vašeg preglednika: određeni se podaci prikupljaju u većini preglednika, kao što je MAC adresa (engl. Media Access Control), vrsta računala (Windows ili Macintosh), razlučivost zaslona, verzija operacijskog sustava te vrsta i verzija internetskog preglednika.
  • Upotrebom kolačića: kolačići omogućuju prijenos podataka s web-poslužitelja na računalo radi vođenja evidencije i u druge svrhe. Upotrebljavamo kolačiće i druge tehnologije kako bismo vam, među ostalim, pružali prilagođenije informacije, olakšali neprekidan pristup Web-mjestu i njegovu upotrebu te kako bismo prikazivali oglase prilagođene vama. Ako ne želite da se podaci prikupljaju putem kolačića, u većini preglednika postoji jednostavan postupak koji vam omogućuje da odbijete upotrebu kolačića. Određene značajke Web-mjesta možda neće pravilno funkcionirati ako odbijete upotrebu kolačića. Za više informacija o kolačićima posjetite http://www.allaboutcookies.org/
  • Upotrebom pikselnih oznaka (engl. pixel tag), web-pratilica, prozirnih grafičkih prikaza (engl. clear GIF) i drugih sličnih tehnologija: ovi se elementi mogu upotrebljavati na nekim stranicama Web-mjesta i u određenim porukama e-pošte formatiranima jezikom HTML kako bi se, među ostalim, pratile radnje korisnika Web-mjesta i primatelja e-pošte, mjerila uspješnost marketinških kampanja i prikupljali statistički podaci o upotrebi Web-mjesta i stopama odaziva.
  • Od vas: podaci poput vaše lokacije i ostali podaci, kao što je vaš željeni način komunikacije, prikupljaju se kada dobrovoljno pružite te podatke. Ako se ne povežu s osobnim podacima, ti podaci ne omogućuju vašu identifikaciju kao ni identifikaciju nijednog drugog korisnika Web-mjesta ili Aplikacije.
  • Agregacijom podataka: agregirani osobni podaci ne omogućuju vašu identifikaciju kao ni identifikaciju nijednog drugog korisnika Web-mjesta ili Aplikacije (primjerice, možemo upotrijebiti osobne podatke za izračun postotka korisnika koji imaju određeni pozivni broj).

Kako upotrebljavamo i otkrivamo neosobne podatke

Budući da neosobni podaci ne omogućuju vašu identifikaciju, možemo ih upotrebljavati i otkrivati u bilo koju svrhu. U određenim slučajevima možemo povezati neosobne podatke s osobnim podacima (primjerice, povezivanjem vašeg imena s geografskom lokacijom). Ako povezujemo bilo kakve neosobne podatke s osobnim podacima, npr. kada povezujemo podatke koje navedete prilikom registracije s neosobnim podacima kako bismo vam pružali ciljane, prilagođene oglase, društvo Dow ili DuPont postupat će s tim skupnim podacima kao s osobnim podacima.

IP adrese

Vaša je „IP adresa” broj koji vaš davatelj internetskih usluga (engl. Internet Service Provider, ISP) automatski dodjeljuje računalu kojim se koristite.

Kako prikupljamo IP adrese

IP adresa automatski se prepoznaje i bilježi u datotekama zapisnika naših poslužitelja kad god neki korisnik posjeti Web-mjesto, zajedno s vremenom posjeta i posjećenim stranicama. Prikupljanje IP adresa standardna je praksa na internetu i automatski je vrše mnoga web-mjesta.

Kako društvo DowDuPont upotrebljava i otkriva IP adrese

Društvo DowDuPont i njegove podružnice upotrebljavaju IP adrese u svrhe kao što je izračun učestalosti upotrebe Web-mjesta, dijagnostika problema s poslužiteljem, administracija Web-mjesta i predstavljanje sadržaja koji je prilagođen vašoj zemlji. Možemo upotrebljavati i otkrivati IP adrese i u sve svrhe u koje upotrebljavamo i otkrivamo osobne podatke. Imajte na umu da s IP adresama, datotekama zapisnika poslužitelja i pratećim podacima postupamo kao s neosobnim podacima, osim kada je drugačije propisano mjerodavnim zakonima.

Internetsko oglašavanje

Društvo DowDuPont i njegove podružnice i pružatelji usluga treće strane upotrebljavaju kolačiće, pikselne oznake (engl. pixel tag), web-pratilice, prozirne grafičke prikaze (engl. clear GIF) i slične tehnologije kako bi pratili radnje korisnika Web-mjesta i primatelja e-pošte tijekom vremena na web-mjestima koja ne pripadaju podružnicama radi prilagođavanja iskustva na Web-mjestu prikazivanjem oglasa koji odgovaraju vašim interesima. Primjerice, upotrebljavamo pružatelje usluga treće strane koji predstavljaju proizvode i ponude prilagođene vašim željama i interesima koje pokazujete svojom aktivnošću na internetu tijekom vremena.

Web-mjesta trećih strana

Ova Izjava o zaštiti privatnosti ne odnosi se na, niti smo mi  odgovorni za, zaštitu privatnosti, informacije ili druge prakse bilo kojih trećih strana, uključujući bilo koju treću stranu koja upravlja bilo kojim web-mjestom za koje Web-mjesto ili Aplikacija sadrži poveznicu. Navođenje poveznice na Web-mjestu ili u Aplikaciji ne podrazumijeva da društva DowDuPont, Dow ili DuPont podupiru povezano web-mjesto.

Maloljetni korisnici Web-mjesta

Društva DowDuPont, Dow i DuPont brinu o zaštiti privatnosti djece i potičemo roditelje i skrbnike da preuzmu aktivnu ulogu u aktivnostima svoje djece na internetu. Naše Web-mjesto i Aplikacija nisu primjereni za djecu mlađu od četrnaest (14) godina niti svjesno prikupljamo podatke o djeci u svrhu prodaje proizvoda ili usluga.

Izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti

Zadržavamo pravo izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti. Sve izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti stupaju na snagu kada objavimo izmijenjenu Izjavu o zaštiti privatnosti na Web-mjestu ili u Aplikaciji. Upotrebom Web-mjesta ili Aplikacije nakon izmjena potvrđujete da prihvaćate izmijenjenu Izjavu o zaštiti privatnosti.

Kontaktni podaci

Ako imate pitanja o ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti ili o izjavama i pravilima zaštite privatnosti društva DuPont ili Dow, obratite se:

društvu DuPont, Centru za upravljanje upitima DuPont, ili se pisanim putem obratite na adresu Centra:

DuPont Inquiry Management Center
Chestnut Run Plaza 735
974 Centre Road
Wilmington, DE 19805
Besplatna telefonska linija: 855-569-0964

ili

društvu Dow, putem mrežnog obrasca na stranici https://legal.dow.com/en-us/privacy-statement; putem adrese e-pošte dowcig@dow.com; telefonski, na brojeve navedene na stranici https://www.dow.com/en-us/contact ili pisanim putem na adresu upravitelja za zaštitu privatnosti podataka:

The Dow Chemical Company
Data Privacy Director
2211 H.H. Dow Way
Midland, Michigan 48674