IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI TVRTKE CORTEVA

Revidirano 1. lipnja 2019.

Corteva Agriscience™ („Corteva”, „mi” ili „nas”) brine o zaštiti vaše privatnosti. Želimo da ste upoznati s načinom na koji prikupljamo, upotrebljavamo i otkrivamo podatke. U Pravilima o kolačićima i sličnim tehnologijama tvrtke Corteva i ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti („Izjava o zaštiti privatnosti”) navedene su naše prakse u vezi s podacima koje prikupljamo:

 • putem naših web-mjesta na kojima pristupate ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti („Web-mjesta”)
 • putem softverskih aplikacija koje stavljamo na raspolaganje za upotrebu na računalima i mobilnim uređajima s kojih pristupate ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti ili za upotrebu s pomoću tih računala ili uređaja („Aplikacije”)
 • putem naših stranica na društvenim mrežama kojima upravljamo, a putem kojih pristupate ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti (pod zajedničkim nazivom naše „Stranice na društvenim mrežama”)
 • putem poruka e-pošte u kojima vam šaljemo vezu na ovu Izjavu o zaštiti privatnosti
 • izvanmrežno u slučajevima u kojima je to zakonom propisano.


      Ta Web-mjesta, Aplikacije i naše Stranice na društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom nazivamo „Uslugama”.

      Pružanjem Osobnih podataka tvrtki Corteva prihvaćate uvjete i odredbe ove Izjave o zaštiti privatnosti.

Ako se prijavite za posao putem Centra za karijere na Web-mjestima, naša upotreba Osobnih podataka koje pružite putem Centra za karijere podliježe Obavijesti tvrtke Corteva o zaštiti privatnosti za aplikante.

OSOBNI PODACI

Osobni podaci” jesu podaci koji vas identificiraju kao pojedinca ili se odnose na pojedinca kojeg je moguće identificirati, kao što su: 

 • ime i prezime
 • adresa (uključujući adrese naplate i isporuke)
 • telefon (uključujući mobilni telefon) ili broj telefaksa
 • adresa e-pošte 
 • brojevi kreditnih i debitnih kartica
 • slika profila
 • ID računa društvene mreže 
 • porezni identifikacijski broj trgovca ili klijenta
 • broj osobnog dokumenta, kao npr. broj socijalnog osiguranja
 • identifikacijski broj koji je izdala tvrtka
 • datum rođenja
 • spol
 • financijske informacije kada podnesete zahtjev za kredit
 • informacije o banci, kao npr. brojevi računa i vodeći brojevi banaka
 • lozinke te pomoćna pitanja i odgovori
 • povijest kupnji
 • podaci o lokaciji / GPS podaci. 

Prikupljanje Osobnih podataka

Mi i naši davatelji usluga prikupljamo Osobne podatke na razne načine, uključujući sljedeće: 

 • putem Usluga
  • Osobne podatke prikupljamo putem Usluga kada se, primjerice, prijavite za bilten, kada registrirate račun da biste pristupili Uslugama, pošaljete narudžbu ili izvršite kupnju, podnesete zahtjev za kredit, postavite zahtjev, registrirate kupnju proizvoda, pošaljete jamstvenu karticu ili interagirate sa značajkom chata.
 • izvanmrežno
  • Izvanmrežno prikupljamo podatke od vas kada, na primjer, posjetite naše objekte, sudjelujete na nekom od naših sajmova, naručite nešto telefonom ili se obratite službi za korisnike.
 • iz drugih izvora.

-  Vaše Osobne podatke primamo iz drugih izvora, npr. sljedećih:

o   javno dostupne baze podataka, druge javno dostupne baze podataka izvora trećih strana i drugi izvori trećih strana

o    partneri za zajednički marketing i davatelji usluga (uključujući platforme društvenih mreža) u slučajevima u kojima nam oni te podatke učine dostupnima

-  Ako povežete svoj račun društvene mreže sa svojim računom za Usluge, s nama ćete dijeliti određene Osobne podatke sa svojeg računa društvene mreže, primjerice, svoje ime i prezime, adresu e-pošte, fotografiju, popis kontakata na društvenim mrežama i sve ostale podatke koji bi nam mogli postati dostupni kada povežete svoj račun društvene mreže sa svojim računom za Usluge ili koje nam vi stavite na raspolaganje u slučaju tog povezivanja.

-  kada sudjelujete u natjecanjima, promidžbama, nagradnim igrama, upitnicima ili na drugim promidžbenim događajima 

-  kada sudjelujete na blogu ili u forumu.

Osobne podatke moramo prikupljati da bismo vam pružali zatražene Usluge.  Ako ne navedete zatražene podatke, možda vam nećemo moći pružiti Usluge. Ako u vezi s Uslugama nama ili našim davateljima usluga otkrijete bilo kakve Osobne podatke o drugim osobama, to će se protumačiti kao da izjavljujete da imate ovlaštenje za to i da nam dopuštate da te podatke upotrebljavamo u skladu s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti.

Upotreba Osobnih podataka

Mi i naši davatelji usluga upotrebljavamo Osobne podatke u sljedeće svrhe.

 •  Pružanje funkcija Usluga i ispunjavanje vaših zahtjeva. Poduzimamo sljedeće aktivnosti u cilju upravljanja svojim ugovornim odnosom s vama i/ili ispunjenja zakonske obveze:

      -  Pružamo vam funkcije Usluga, kao što je dodjela pristupa vašem registriranom računu, i pružamo vam povezane korisničke usluge.

      -   Odgovaramo na vaše upite i ispunjavamo vaše zahtjeve kada nam se obratite putem nekog od naših mrežnih obrazaca za kontakt ili na drugi način, primjerice, kada nam pošaljete pitanja, prijedloge, pohvale ili pritužbe ili kada zatražite ponudu ili druge informacije o našim Uslugama.

      -   Izvršavamo vaše transakcije i pružamo vam povezane korisničke usluge.

      -  Šaljemo vam administrativne informacije, kao što su informacije o izmjenama naših uvjeta, odredbi i pravila.

      -  Dopuštamo vam da šaljete poruke drugim osobama ako to želite.

      -  Obrađujemo vaš zahtjev za kredit.

 •  Pružamo vam svoj bilten, informacije o svojim proizvodima i uslugama i/ili druge materijale te omogućujemo/olakšavamo dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama.  Poduzimamo sljedeće aktivnosti kada imamo vaš pristanak ili legitiman poslovni interes: 

       -  Šaljemo vam marketinške poruke (npr. putem e-pošte, tekstnih poruka, WhatsApp poruka, obavijesti u Aplikaciji i na platformama društvenih mreža) s informacijama o svojim uslugama, novim proizvodima i s drugim novostima o našoj tvrtki.

       -  Omogućujemo/olakšavamo funkciju dijeljenja koju upotrebljavate.

 • Analiza Osobnih podatka radi poslovnog izvješćivanja i pružanja personaliziranih usluga.  Poduzimamo sljedeće aktivnosti kada imamo vaš pristanak ili legitiman poslovni interes:

-  Analiziramo ili predviđamo preferencije svojih korisnika radi pripreme  sažetih izvješća o trendovima u pogledu načina upotrebe naših digitalnih sadržaja da bismo  mogli poboljšati svoje Usluge.

        -  Nastojimo vas bolje razumjeti da bismo mogli personalizirati svoje interakcije s vama te vam pružiti informacije i/ili ponude prilagođene vašim interesima.

        -  Nastojimo bolje razumjeti vaše preferencije da bismo putem svojih Usluga mogli pružiti sadržaje za koje mislimo da će vam biti važni i zanimljivi.

 • Omogućujemo vam da sudjelujete u nagradnim igrama, na natjecanjima ili drugim promidžbenim događajima.  Poduzimamo sljedeće aktivnosti u cilju upravljanja svojim ugovornim odnosom s vama.

       - Možemo vam ponuditi mogućnost sudjelovanja u nagradnim igrama, na natjecanjima ili drugim promidžbenim događajima. Za neke od tih promidžbenih događaja postoje dodatna pravila s informacijama o načinu na koji ćemo upotrebljavati i otkrivati Osobne podatke.

 • Sažimamo i/ili anonimiziramo Osobne podatke.  Poduzimamo sljedeće aktivnosti kada imamo vaš pristanak ili legitiman poslovni interes:

       - Možda ćemo sažeti i/ili anonimizirati Osobne podatke, pa se više neće smatrati Osobnim podacima. To činimo da bismo stvorili druge podatke za svoju upotrebu, koje možemo upotrebljavati i otkrivati u bilo koju svrhu.

 • Ostvarivanje naših poslovnih ciljeva. Poduzimamo sljedeće aktivnosti u cilju upravljanja svojim ugovornim odnosom s vama i/ili ispunjenja zakonske obveze i/ili jer imamo legitiman interes:

       -  analiza podataka, na primjer, radi povećanja učinkovitosti naših Usluga

       -  revizije, da bismo provjerili odvijaju li se naši unutrašnji procesi pravilno i jesu li u skladu s pravnim, regulacijskim i ugovornim odredbama

       -  nadzor radi sprječavanja i borbe protiv prijevara te sigurnosni nadzor, na primjer, radi otkrivanja i sprječavanja             računalnih napada i pokušaja krađe identiteta

       -  razvoj novih proizvoda i usluga

       -  unaprjeđivanje, poboljšavanje ili izmjena naših trenutačnih proizvoda i usluga

       -  utvrđivanje trendova upotrebe, primjerice, koji su dijelovi naših  Usluga najzanimljiviji korisnicima

       -  utvrđivanje djelotvornosti naših promidžbenih kampanja da bismo ih mogli prilagoditi potrebama i interesima korisnika

       -  izvođenje i širenje naših poslovnih aktivnosti, primjerice, koraci u cilju razumijevanja koji su dijelovi naših Usluga najzanimljiviji korisnicima da bismo svoju energiju mogli usmjeriti na zadovoljenje njihovih interesa.

Otkrivanje Osobnih podataka

Osobne podatke otkrivamo:

 • svojem društvu-majci i povezanim društvima u svrhe navedene u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti

Popis i lokacije pravnih osoba u našoj grupi poduzeća potražite ovdje.

 • našim davateljima usluga treće strane radi omogućenja/olakšanja pružanja usluga koje nam pružaju

- To mogu biti davatelji usluga kao što su hostiranje web-mjesta, analiza podataka, obrada plaćanja, izvršavanje narudžbi, pružanje informacijskih tehnologija i povezanih infrastruktura, služba za korisnike, korisničke usluge, isporuka e-pošte, revizije i druge usluge.

 • trećim stranama, kao što su agenti, maloprodajnici, distributeri i drugi poslovni partneri da bismo im dopustili da vam šalju marketinške poruke u skladu s vašim odabirima
 • sponzorima treće strane za nagradne igre, natjecanja i slične promidžbene događaje.
 • Kada/gdje možete svojevoljno otkriti Osobne podatke

- na oglasnim pločama, u chatu, na stranicama profila, blogovima i drugim uslugama na kojima možete objaviti informacije i sadržaje (uključujući, između ostaloga, naše Stranice na društvenim mrežama).  Imajte na umu da će sve informacije koje objavite ili otkrijete preko tih usluga dospjeti u javnost i da mogu postati dostupne drugim korisnicima i općoj javnosti.

 • putem svojih aktivnosti dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama 

- Kada povežete svoj račun za Usluge sa svojim računom društvene mreže, dijelit ćete informacije sa svojim prijateljima koji su povezani s vašim računom društvene mreže, s drugim korisnicima i s davateljem vašeg računa društvene mreže. Time nas ovlašćujete da omogućimo/olakšamo dijeljenje tih informacija i jasno vam je da će upotreba dijeljenih informacija podlijegati pravilima o zaštiti privatnosti davatelja društvene mreže.

- Osim toga, davatelj alata za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama koji upotrebljavamo na Uslugama može prikupljati podatke u vezi s vama, koji mogu sadržavati Osobne podatke, kada dijelite sadržaj s Usluga putem svojeg računa društvene mreže.  Prikupljanje, upotreba i dijeljenje podataka od strane davatelja tog alata za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama podliježe njegovim vlastitim pravilima o zaštiti privatnosti i mi nismo odgovorni za njegove prakse zaštite privatnosti, sigurnosti ni njegove ostale prakse.

 • trećim stranama u vezi s licenciranjem, zajedničkim razvojem ili sličnim poduhvatima.

 

Druge upotrebe i otkrivanja

Osobne podatke također upotrebljavamo i otkrivamo po potrebi ili ako je primjereno, a osobito ako imamo zakonsku obvezu ili legitiman poslovni interes za sljedeće:

 • pridržavanje mjerodavnog prava i propisa

- To može obuhvaćati zakone izvan države u kojoj imate prebivalište.

 • suradnja s državnim ustanovama i vladinim organima

- da bismo odgovorili na zahtjev ili pružili informacije za koje mislimo da su važne.

- To može obuhvaćati organe izvan države u kojoj imate prebivalište.

 • suradnja s izvršnom vlašću

-  primjerice, kada odgovaramo na zahtjeve i naloge izvršne vlasti ili pružamo informacije za koje mislimo da su važne.

 • u druge pravne svrhe

-  da bismo proveli svoje uvjete i odredbe i

-  zaštitili prava, privatnost, sigurnost ili imovinu nas i/ili naših povezanih društava, vas ili drugih.

 • u vezi s prodajnom ili poslovnom transakcijom.

- Imamo legitiman interes za otkrivanje ili prijenos vaših Osobnih podataka trećoj strani u slučaju reorganizacije, spajanja poduzeća, prodaje, zajedničkog poduhvata, dodjele, prijenosa ili druge vrste ustupanja bilo kojeg dijela naše tvrtke, imovine ili dionica (uključujući slučajeve u vezi sa stečajnim ili sličnim postupcima).  Te treće strane mogu, na primjer, obuhvaćati stjecatelja i njegove savjetnike.

DRUGI PODACI

Drugi podaci” jesu svi podaci koji ne otkrivaju vaš identitet niti se izravno odnose na pojedinca kojeg je moguće identificirati.

 • podaci preglednika i uređaja
 • podaci o upotrebi aplikacije, povezanog uređaja ili vozila
 • podaci prikupljeni putem kolačića, pikselskih oznaka i drugih tehnologija
 • demografski i drugi podaci koje pružite, a koji ne otkrivaju vaš identitet
 • podaci koji su tako sažeti da više ne otkrivaju vaš identitet
 • fizička lokacija
 • podaci o vašem poljoprivrednom poduzeću.

Ako je mjerodavnim pravom određeno da s Drugim podacima moramo postupati kao s Osobnim podacima, te podatke smijemo upotrebljavati i otkrivati u svrhe u koje upotrebljavamo i otkrivamo Osobne podatke navedene u ovoj Izjavi.

Prikupljanje Drugih podataka

Mi i naši davatelji usluga možemo prikupljati Druge podatke na razne načine, uključujući sljedeće: 

 • Putem preglednika ili uređaja
  • Određene podatke prikuplja većina preglednika ili se prikupljaju automatski putem uređaja. Ti podaci obuhvaćaju npr. MAC adresu (eng. Media Access Control), vrstu računala (Windows ili Mac), razlučivost zaslona, naziv i verziju operacijskog sustava, proizvođača i model uređaja, jezik, vrstu i verziju web-preglednika te naziv i verziju Usluga (kao što je Aplikacija) koje upotrebljavate.  Te podatke upotrebljavamo da bismo osigurali da Usluge pravilno funkcioniraju. 
 • Putem vaše upotrebe Aplikacije
  • Kada preuzmete i upotrebljavate Aplikaciju, mi i naši davatelji usluga možemo na temelju broja vašeg uređaja pratiti i prikupljati podatke o upotrebi Aplikacije, kao što su datum i vrijeme pristupa Aplikacije na uređaju našim poslužiteljima te podaci i datoteke koji su preuzeti u Aplikaciju.
 • Upotreba kolačića, pikselskih oznaka i drugih sličnih tehnologija
  • Kolačići su informacije pohranjene izravno na računalu koje upotrebljavate.  Kolačiće i slične tehnologije za praćenje možemo upotrebljavati na Web-mjestima i u Aplikacijama kao i u porukama e-pošte u HTML formatu koje vam šaljemo.  Kolačići i slične tehnologije omogućuju nam prikupljanje podataka kao što su vrsta preglednika, vrijeme provedeno na Uslugama, posjećene stranice, jezične preferencije i drugi podaci o podatkovnom prometu.  Prikupljene podatke upotrebljavamo u razne svrhe, uključujući analitiku, mjerenje djelotvornosti svojih marketinških kampanja te da bismo vam oglašavali proizvode i usluge za koje mislimo da će vam biti zanimljivi.  Trenutačno ne odgovaramo na signale preglednika Ne prati.  Dodatne informacije, uključujući upute za odustajanje od upotrebe kolačića i sličnih tehnologija u određene svrhe, možete pronaći u našim Pravilima o kolačićima i sličnim tehnologijama.
 • IP adresa
  • Vaš davatelj internetskih usluga automatski dodjeljuje IP adresu vašem računalu.  IP adrese mogu se automatski prepoznati i zabilježiti u datotekama zapisnika naših poslužitelja svaki put kada korisnici pristupe Uslugama, a zabilježe se i vrijeme posjeta i posjećene stranice.  Prikupljanje IP adresa uobičajena je praksa i mnoga web-mjesta, aplikacije i druge usluge to automatski čine.  IP adrese upotrebljavamo u svrhe kao što su izračunavanje razina upotrebe/iskorištenja, dijagnosticiranje problema s poslužiteljima te administriranje Usluga.  Na temelju vaše IP adrese također možemo saznati vašu približnu lokaciju.
 • Fizička lokacija
  • Možemo prikupiti podatke o fizičkoj lokaciji vašeg uređaja, na primjer, putem satelita, odašiljača mobilne telefonije ili Wi-Fi signala.  Podatke o fizičkoj lokaciji vašeg uređaja možemo upotrijebiti da bismo vam pružili personalizirane lokacijske usluge i sadržaje.  Možemo i sa svojim marketinškim partnerima dijeliti podatke o fizičkoj lokaciji vašeg uređaja, zajedno s informacijama o tome koje ste oglase pregledavali i drugim podacima koje prikupimo, da bismo im omogućili da vam pružaju personaliziranije sadržaje te da istražuju djelotvornost oglašivačkih kampanja.  U nekim slučajevima možete imati pravo dopustiti ili odbiti upotrebu u te svrhe i/ili dijeljenje podataka o lokaciji vašeg uređaja, ali ako to odbijete, mi i/ili naši marketinški partneri možda vam nećemo moći pružiti odgovarajuće personalizirane usluge i sadržaje.

 

Upotrebe i otkrivanja Drugih podataka

Druge podatke možemo upotrebljavati i otkrivati u bilo koju svrhu, osim ako mjerodavno pravo nalaže suprotno. U nekim slučajevima možemo kombinirati Druge podatke s Osobnim podacima. Ako to učinimo, s kombiniranim podacima postupat ćemo kao s Osobnim podacima sve dok su kombinirani.

SIGURNOST

Poduzimamo primjerene organizacijske, tehničke i administrativne mjere da bismo zaštitili Osobne podatke u svojoj organizaciji.  Nažalost, ni za jedan sustav prijenosa ili pohrane podataka ne može se jamčiti da je 100 % siguran.  Ako iz nekog razloga mislite da vaše interakcije s nama više nisu sigurne, odmah nas obavijestite u skladu s odjeljkom „Kako nam se možete obratiti” u nastavku.

ODABIRI I PRISTUP

Vaši odabiri u pogledu naše upotrebe i otkrivanja vaših Osobnih podataka

Dajemo vam mogućnost odabira u pogledu naše upotrebe i otkrivanja vaših Osobnih podataka u marketinške svrhe.  Možete odustati od sljedećeg: 

 • Primanje elektronskih poruka od nas:  ako od nas ubuduće više ne želite primati marketinške poruke e-pošte, od njih možete odustati s pomoću mehanizma otkazivanja pretplate dostupnoga u svakoj takvoj poruci e-pošte.  Ako više ne želite primati marketinške tekstne poruke ili SMS poruke za koje ste se ranije prijavili, od njih možete odustati tako što ćete odgovoriti STOP na bilo koju od tih poruka koje primite.
 • Naše dijeljenje vaših Osobnih podataka s povezanim društvima u svrhu njihova izravnog marketinga:  ako želite da ubuduće prestanemo dijeliti vaše Osobne podatke sa svojim povezanim društvima u svrhu njihova izravnog marketinga, ovdje možete odustati od tog dijeljenja.
 • Naše dijeljenje vaših Osobnih podataka s nepovezanim trećim stranama u svrhu njihova izravnog marketinga:  ako želite da ubuduće prestanemo dijeliti vaše Osobne podatke s nepovezanim trećim stranama u svrhu njihova izravnog marketinga, ovdje možete odustati od tog dijeljenja.

Nastojat ćemo udovoljiti vašim zahtjevima što je brže moguće.  Imajte sljedeće na umu: ako odustanete od primanja marketinških poruka e-pošte od nas, i dalje vam možemo slati važne administrativne poruke, a od njih ne možete odustati.

Kako možete pristupati svojim Osobnim podacima, mijenjati ih i brisati 

Ako želite zatražiti pregled, ispravljanje, ažuriranje, izostavljanje, ograničavanje ili brisanje Osobnih podataka, prigovoriti na njihovu obradu ili ako želite zatražiti elektroničku kopiju svojih Osobnih podataka da bi se ona poslala drugoj tvrtki (pod uvjetom da imate ta prava prema mjerodavnom pravu), možete nam se obratiti ovdje ili na adresu Customer Information Center, Florijana Andrašeca 18 A, 10 000 Zagreb, CROATIA.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u skladu s mjerodavnim pravom.

Jasno istaknite u svojem zahtjevu koje Osobne podatke želite izmijeniti i želite li da vaše Osobne podatke izostavimo iz svoje baze podataka.  Radi vaše zaštite možda ćemo ispuniti samo zahtjeve u pogledu Osobnih podataka povezanih s adresom e-pošte s pomoću koje nam šaljete svoj zahtjev i možda ćemo morati provjeriti vaš identitet prije ispunjenja zahtjeva.  Nastojat ćemo ispuniti vaš zahtjev što je prije moguće. 

Imajte na umu da ćemo možda morati zadržati određene podatke u svrhe čuvanja zapisa i/ili da bismo dovršili transakcije koje ste pokrenuli prije nego što ste zatražili izmjenu ili brisanje (npr. kada vršite kupnju ili pristupate promidžbi, Osobne podatke koje ste pružili možda nećete moći mijenjati niti brisati prije dovršetka te kupnje ili promidžbe). 

RAZDOBLJE ČUVANJA

Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno ili dopušteno s obzirom na svrhe u koje su dobiveni i u skladu s mjerodavnim pravom. 

Kriteriji za utvrđivanje naših razdoblja čuvanja podataka uključuju sljedeće: 

 • Trajanje našeg tekućeg odnosa s vama i koliko dugo vam pružamo Usluge (na primjer, podatke čuvamo sve dok imate račun kod nas ili upotrebljavate Usluge)
 • Imamo li pravnu obvezu (na primjer, određeni zakoni nalažu da čuvamo zapise o vašim transakcijama određeno vrijeme prije nego što ih možemo brisati); ili
 • Je li čuvanje podataka preporučljivo s obzirom na naš pravni položaj (kao npr. u pogledu važećih rokova zastare, sudskih sporova ili istraga organa uprave).

USLUGE TREĆIH STRANA

Ova Izjava o zaštiti privatnosti ne uređuje prakse zaštite privatnosti, podataka ni druge prakse trećih strana, uključujući treće strane koje upravljaju web-mjestima ili uslugama do kojih vode veze s Usluga, niti smo odgovorni za te prakse.  Uključenje veze na Uslugama ne podrazumijeva da mi ili naša povezana društva podržavamo povezano web-mjesto ili uslugu.

Osim toga, nismo odgovorni za pravila ni prakse prikupljanja, upotrebe i otkrivanja podataka ni pravila i prakse sigurnosti drugih organizacija, kao što su Facebook, Apple, Google, Microsoft, RIM ili drugi razvojni inženjeri aplikacija, davatelji aplikacija, davatelji platformi društvenih mreža, davatelji operacijskih sustava, davatelji bežičnih mreža ili proizvođači uređaja, a to se odnosi i na sve Osobne podatke koje otkrijete drugim organizacijama putem Aplikacija ili naših Stranica na društvenim mrežama ili u vezi s tim aplikacijama ili stranicama.

UPOTREBA USLUGA OD STRANE MALOLJETNIH OSOBA

Usluge nisu namijenjene osobama mlađima od trinaest godina (13) niti namjerno prikupljamo Osobne podatke od osoba mlađih od 13 godina.

MJERODAVNO ZAKONODAVSTVO I PREKOGRANIČNI PRIJENOS

Vaši Osobni podaci mogu se pohraniti i obrađivati u svim državama u kojima imamo objekte ili u kojima poslujemo s davateljima usluga, a upotrebljavajući Usluge izražavate da vam je jasno da će se vaši podaci prenijeti izvan države u kojoj imate prebivalište u druge države, uključujući Sjedinjene Američke Države, a pravila zaštite podataka tih država mogu se razlikovati od usporedivih pravila vaše države.  U određenim slučajevima, sudovi, tijela izvršne vlasti, regulatorne ustanove ili ustanove za sigurnost u tim drugim državama mogu imati pravo pristupa vašim Osobnim podacima.

DODATNE INFORMACIJE O EGP-U: Europska komisija priznaje za neke od država izvan EGP-a da pružaju primjerenu razinu zaštite podataka u skladu s normama EGP-a (cijeli popis tih država možete naći ovdje [ Online popis primjerenosti EU komisije]. Za prijenose iz EGP-a u države za koje Europska komisija smatra da nemaju dovoljnu razinu zaštite podataka uveli smo primjerene mjere kao što su uobičajene ugovorne odredbe koje upotrebljava Europska komisija i obvezujuća korporacijska pravila da bismo zaštitili vaše Osobne podatke. Kopiju tih mjera možete dobiti tako što ćete ovdje poslati zahtjev.

OSJETLJIVI PODACI

Osim ako to zatražimo, nemojte nam slati niti otkrivati bilo kakve osjetljive Osobne podatke (npr. brojeve socijalnog osiguranja, informacije o rasnom ili etničkom podrijetlu, političkim stavovima, religijskim ili drugim uvjerenjima, zdravlju, biometrijskim ili genetičkim značajkama, kriminalnoj povijesti ili članstvima u sindikatima) putem Usluga ni na druge načine.

USLUGE PLAĆANJA TREĆIH STRANA

Za obradu plaćanja izvršenih putem Usluga možemo upotrebljavati usluge plaćanja treće strane. Ako želite izvršiti plaćanje putem Usluga, vaše Osobne podatke prikupit će ta treća strana, ne mi, a mi ćemo podlijegati pravilima o zaštiti privatnosti te treće strane, a ne ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti.  Nemamo kontrolu nad prikupljanjem, upotrebom ni otkrivanjem vaših Osobnih podataka od strane te treće strane niti smo odgovorni za te radnje.

IZMJENE I DOPUNE OVE IZJAVE O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Oznaka „Zadnji put ažurirano” na vrhu ove Izjave o zaštiti privatnosti upućuje na vrijeme zadnje izmjene te izjave. Sve će izmjene stupiti na snagu u trenutku objave revidirane Izjave o zaštiti privatnosti na Uslugama. Upotrebljavajući Usluge nakon tih izmjena izražavate svoj pristanak na revidiranu Izjavu o zaštiti privatnosti.

KAKO NAM SE MOŽETE OBRATITI

Ako imate pitanja o ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti, obratite nam se putem našeg obrasca za zahtjeve u vezi sa zaštitom privatnosti ili na sljedeću adresu:

Customer Information Center

Florijana Andrašeca 18 A

10 000 Zagreb

CROATIA

Budući da komunikacije nisu uvijek sigurne, u komunikacijama s nama nemojte navoditi informacije o kreditnim karticama ni druge osjetljive podatke.

DODATNE INFORMACIJE O EGP-U

Možete učiniti i sljedeće:

 • Obratite se našem njemačkom službeniku za zaštitu podataka putem e-pošte.
 • Podnesite pritužbu tijelu za zaštitu podataka za vašu državu ili regiju ili državu/regiju u kojoj je navodna povreda važećeg zakona o zaštiti podataka nastupila.  Popis tijela za zaštitu podataka možete pronaći na web-stranici https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en.